U Muzeju Mimara održat će se panel u kojem ćemo saznati više o važnosti nošenja od prvih dana, povezivanja s djetetom, prvih zagrljaja, dodira i nošenja djece kao prakse koja pomaže i majkama i djeci što lakše prebroditi prve zajedničke mjesece.

SUDIONICI PANELA

PROGRAM POGLEDAJTE OVDJE!

Prof.dr.sc. Milan Stanojević

Milan Stanojević ravnatelj je Odjela neonatologije pri Kliničkoj bolnici Sveti Duh od 2007. do 2018. godine. Podučava na dodiplomskim i postdiplomskim programima na Sveučilištu u Zagrebu na Medicinskom fakultetu, uključujući kolegije iz porodništva i ginekologije, osnovni tečaj iz ultrasonografije na hrvatskom i engleskom jeziku, fetalnu i neuronatalnu neuropsihologiju te fetalno ponašanje.

Dr. Stanojević objavio je 253 znanstvena rada. Sudjelovao je izradi mnogih knjiga, bio i njihov urednik te sudjelovao u uredničkom odboru dva časopisa, te recenzirao njih desetak. Državni je voditelj programa treninga pri Hrvatskom uredu UNICEF-a, a u Inicijativi bolnica prijatelj djece sudjeluje posljednjih 20 godina.

doc.dr.sc. sNJEŽANA GVERIĆ aHMETAŠEVIĆ

Doc.dr.sc. Snježana Gverić Ahmetašević, dr. med., specijalistica pedijatrica uže specijalizirana na području neonatologije.

Nakon završetka diplomskog studija na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Snježana Gverić-Ahmetašević specijalizirala je pedijatriju i zatim se uže specijalizirala za neonatologiju na Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Radila je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice te u Klinici za ginekologiju i porođaje KBC Zagreb. U Klinici za ginekologiju i porođaje KBC Zagreb bila je voditeljica odjela intenzivnog liječenja, te pročelnica Zavoda neonatologije. Od 2016. godine radi kao pročelnica Zavoda za neonatologiju KBC “Sestre milosrdnice”. Njezini glavni interesi su intenzivna njega novorođenčadi i uspostava dojenja u odjelu za intenzivnu njegu novorođenčadi.

Josip Vlaić, dr.med.

Josip Vlaić je specijalist ortopedije i uže specijalnosti iz dječje ortopedije u Klinici za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva) od 2015. godine. Ima dugogodišnje iskustvo u radu s najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima.

Dr. Vlaić polazio je edukacije u ortopediji u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Grčkoj, Portugalu i u SAD-u. Student je poslijediplomskih doktorskih studija iz područja biomedicine i zdravstvenih studija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Službeni je liječnik Hrvatske košarkaške federacije, Hrvatske ženske košarkaške reprezentacije do 16 godina, Hrvatske muške juniorske košarkaške reprezentacije te Zagrebačkog nogometnog saveza.

Ivana baksa

Ivana Baksa, bacc.physioth./bacc.therap.occup., po završenom studiju stručno usavršavanje provela je u Specijalnoj bolnici za djecu s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak.

Ima višegodišnje iskustvo u radu s djecom s neurorazvojnim odstupanjima, posebnim potrebama te edukaciji roditelja za baby handling i neurorazvojnu stimulaciju. Licencirani je Bobath terapeut i terapeut senzorne integracije prema SIAT ® . Radi u Poliklinici od 2011. godine.

IRIS BOŽIĆ

Iris Božić je certificirana savjetnica za nošenje beba s certifikatom Die Trageschule® iz Zagreba koja radi na populariziranju nošenja kroz pisanje na edukativnom blogu nosenjebeba.com.

Radi i na projektu Nosiljkoteke pri udruzi Nošenje beba, te kroz lokalnu FB grupu Nošenje beba Zagreb organizira druženja roditelja i beba na bebonosećim kavama i radionicama.

Njena parola je: Nošenje beba je vještina. Treba ju naučiti, uvježbati i usavršavati.

upoznajte embrace nosiljku

Mekana, nježna i superudobna nosiljka za novorođenčad najslađi je način za uspostavljanje bliskog kontakta s vašim najdražima.

sAZNAJ VIŠE!

Ako želite sudjelovati na predstavljanju Ergobaby Embrace nosiljke i panel raspravi, molimo da ispunite obrazac ispod s porukom “Prijava za Ergobaby Embrace predstavljanje”.

Nakon prijave možete očekivati potvrdu putem maila najkasnije u roku od 2 dana.