Ergobaby iskustva: Blog by Ena Mihoci

Objavljeno

Lukas je imao točno dva mjeseca kada je dobio svoj prvi “baby bording pass” i prvi put avionom odletio s mamom i tatom u neku njemu novu i nepoznatu zemlju. Točnije, bio je to njegov prvi let izvan sigurnosti maminog trbuha i dvadeseti sveukupno. Da, mi smo obitelj koja polovicu vremena živi na putovanjima i plan je bio prilagoditi život s bebom životu kakvog smo do tada živjeli.

Imamo posao koji je vezan uz putovanja. MihociStudios je naš studio koji se bavi fotografijom i snimanjem destinacijskih vjenčanja zbog kojih smo do sada preletjeli cijeli svijet. Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali je istinito i zaista živimo svoj san.

Prije nego što se Lukas rodio već sam znala da ću ga željeti što više nositi i znala sam da će se nošenje najbolje uklopiti u naš dotadašnji način života. Osim toga, znala sam da će naša beba biti velika maza kao i mama i tata. Iako mi je puno iskusnijih roditelja savjetovalo da taj moj plan možda neće tako dobro funkcionirati i da nije lako dijete stalno nositi te “da je bolje ne naučiti ga na nošenje”, ja sam samo u glavi imala slike one predivne i jednostavne simbioze majke i djeteta iz plemena u Africi i vjerovala kako nošenje mora biti nešto lijepo i prirodno.
Budući da sam se naslušala savjeta o tome da uz svu težinu majčinstva bolje da se bar radije sačuvam od bolnih leđa, odlučila sam i dalje odabrati nošenje, ali i raspitati se za najbolju opciju. Tako je ubrzo uslijedio i logičan izbor za nosiljku Ergobaby Omni 360. Osim praktičnosti, ergonomije i kvalitete, osvojio me i njezin izgled. Vizualni sam tip pa što god koristim volim da mi je lijepo.

Svidjela mi se ideja i da mogu svoju tek rođenu malu bebicu već od početka sigurno nositi, a nedugo nakon primijetila sam da je tako mogu i lakše uspavati i umiriti. Negdje sam pročitala iskustvo jedne mame koja je rekla da je sve probleme djeteta: od grčeva, nicanja zubića i bolesti rješavala nošenjem u nosiljci i primijetila sam da je to zaista upalilo i u našem slučaju.

[ux_banner_grid]

[col_grid span=”8″]

[ux_image id=”7918″]

[ux_image]

[/col_grid]
[col_grid span=”4″ height=”1-2″]

[ux_image id=”7986″]

[/col_grid]
[col_grid span=”4″ height=”1-2″]

[ux_image id=”7938″]

[/col_grid]

[/ux_banner_grid]

Počeli smo se nositi doma, ublažavati bol grčeva, uspavljivati kada je bilo najteže, šetati gdje god smo mogli i tako nastavili s putovanjima gdje je naš Ergo postao neizostavni komad dječje opreme i putne prtljage. Kad god putujemo, putujemo lagano, bez puno nepotrebnih stvari i naš Ergo uklopio se savršeno u taj koncept. Cijelu prvu godinu Lukasovog života putovali smo na tjednoj bazi i puno puta preletjeli Europu, a početkom sljedeće godine nastavili smo svoja putovanja i u daleke zemlje. Nigdje bez nosiljke.

[ux_slider style=”focus”]

[ux_image id=”7930″ image_size=”original”]

[ux_image id=”7998″ image_size=”original”]

[ux_image id=”7898″ image_size=”original”]

[/ux_slider]

Naša dotadašnja kolica bila su preteška i komplicirana za putovanja pa smo ih jednostavno ostavljali kod kuće. U nosiljci je naš Lukas imao cjelodnevni ritam. Dok smo šetali užurbanim ulicama Londona ili pak grbavim i stepeničastim uličicama slikovitih gradića južne Italije, mali putnik sve je pratio noseći se okrenut prema naprijed, a čim bi ga prepravilo iskustvo i šarenilo i kada bi počeo trljati svoje okice, okrenuli bi ga da svoje lišce prisloni na mamu ili tatu i sigurno zaspi.

[ux_banner_grid]

[col_grid span=”9″]

[ux_image id=”7990″]

[/col_grid]
[col_grid span=”3″ height=”1-2″]

[ux_image id=”7866″]

[/col_grid]
[col_grid span=”3″ height=”1-2″]

[ux_image id=”7870″]

[/col_grid]

[/ux_banner_grid]

Naš Ergobaby Omni 360 definitivno je zaradio prvo mjesto od sve opreme za bebu koju smo ikad imali i onog trenutka kad sam vidjela prvu video reklamu za Ergobaby Metro kolica, proslijedila sam je svom suprugu na mail jer sam znala da je to naš sljedeći “must have”. 
Danas Lukas ima dvije godine i vjerovali ili ne i dalje se s užitkom nosi u nosiljci i sigurno zaspi u svojem ritmu kad god zapnemo na nekom aerodromu ili odlučimo naš Metro ostaviti kod kuće, a pogotovo kad izlaze neki novi bolni zubići jer stisnuti se uz mamu je najbolja utjeha. Svi su mi rekli da djeca tako brzo rastu i da treba što više uživati u njima i moram vam reći da ja zaista uživam u tom nošenju i koliko god je već moj mali dečko otežao, povremeno nošenje vraća nam onu predivnu mama-beba simbiozu koju smo stvorili od kad se rodio.

[ux_slider]

[/ux_slider]

Tu je i galerija fotografija s naših putovanja!