Krivotvorine

Svi roditelji žele najbolje i najsigurnije proizvode za svoju djecu. Nažalost, na tržištu postoje krivotvorene i potencijalno opasne kopije naših Ergobaby nosiljki. Naša preporuka je kupovina Ergobaby nosiljki na ovlaštenim prodajnim mjestima i edukacija sebe i drugih o tome kako kupiti originalne proizvode i kako izbjeći krivotvorine koje potencijalno mogu biti štetne i opasne.

Ponosimo se korištenjem visokokvalitetnih, certificiranih materijala proizvedenih u neovisno nadziranim tvornicama koje se pridržavaju odgovornih radnih praksi. Naše Ergobaby nosiljke osvojile su mnoštvo međunarodnih nagrada i zdravstvenih preporuka te su jedine nosiljke koje je časopis ‘Parenting’ uvrstio među 20 najboljih proizvoda za bebe u posljednjih 20 godina. Nažalost, ovaj uspjeh privukao je i beskrupulozne kopije.

Veseli nas to što su Ergobaby nosiljke proizvod koji preporučaju brojni stručnjaci i koji se vrlo često nalazi na popisu potrepština koje se obavezno kupuju za bebe i djecu. To znači da brojni roditelji kupuju Ergobaby nosiljku za sebe i svoje dijete, ali i da mnoge obitelji dobivaju Ergobaby proizvod na dar povodom rođenja djeteta. Upravo iz tog razloga, molimo vas da pročitate ove informacije i da ih također podijelite s prijateljima i članovima obitelji koji možda kupuju nosiljku i/ili srodne proizvode za vas i vašu bebu.

Što je krivotvorina?

Definicija: krivotvoreni Ergobaby proizvod je svaka imitacija ili krivotvoreni proizvod napravljen s namjerom da vas prevari da povjerujete kako se radi o originalnom Ergobaby proizvodu. Naš cilj je pomoći vam da naučite kako izbjeći kupnju krivotvorenih Ergobaby nosiljki i proizvoda koji se kupcima prodaju kao originalni Ergobaby proizvodi.

Zašto kupiti autentične Ergobaby proizvode?

Kupnja originalnih Ergobaby proizvoda najbolja je opcija za vas i vašu bebu. Želimo da se sve bebe i mala djeca nose na siguran način i da vi koristite kvalitetne proizvode koje zaslužujete.

Erobaby proizvodi dizajnirani su, proizvedeni i testirani prema najstrožim standardima, te usklađeni s međunarodnim regulativama koje vrijede za pojedini proizvod. Proizvedeni proizvodi prolaze kontrolu kvalitete, pri proizvodnji se koriste isključivo materijali iznimne kvalitete i sigurnosti, a bojani su tako da se osigura da proizvod zadrži boju i da ne sadržava opasne kemikalije.

Svoju originalnu Ergobaby nosiljku i dodatke možete kupiti samo preko naših ovlaštenih prodavača i izravno na našoj web stranici, www.ergobaby.hr. Za naše autentične proizvode možemo jamčiti sigurnost koju pružaju Ergobaby nosiljke, neškodljivost i kvalitetu materijala i izrade, zatim pažljivu i lako dostupnu službu za korisnike, 14-dnevno probno razdoblje (za online kupnju), redovni jamstveni period i Ergobaby Promise.

Ergobaby nikad ne pristaje na ništa manje od izvrsnog. Od materijala do izrade, naše su nosiljke napravljene tako da traju godinama, kako vaša beba i obitelj rastu. Zato uz svaku Ergobaby nosiljku dobivate jamstvo ErgoPromise. Ako pronađete neki nedostatak u izradi ili materijalu, nosiljku ćemo zamijeniti bez naknade.

Koristimo se materijalima i vještinom izrade iznimne kvalitete kako bismo stvorili proizvode kojima obitelji vjeruju, dan za danom, a u mnogim slučajevima i dijete za djetetom. Uvijek nastojimo nadmašiti vaša očekivanja, ne samo u pogledu udobnosti i ergonomije, već i kvalitete i trajnosti, i za sve svoje proizvode pružamo izvanrednu korisničku podršku i jamstva opisana u nastavku.

Stojimo iza naših proizvoda s jamstvom jer ulažemo velike napore kako bismo osigurali kvalitetan proizvod za sigurnost vašeg mališana. Iz tog razloga jamčimo za naše proizvode u slučaju nedostataka u materijalu i izradi. Stojimo iza svih naših proizvoda i besplatno ćemo zamijeniti tijekom prva dvadesetčetiri (24) mjeseca sve Ergobaby nosiljke ili dodatke koji ne zadovoljavaju naše visoke standarde. Za to je potreban dokaz o kupnji. Od Vas ćemo tražiti da Ergobaby nosiljku ili dodatke pošaljete izravno nama kako bismo mogli potvrditi kvar i donijeti odluku o daljnjem procesu rješavanja problema.

Jamstvo ErgoPromise obuhvaća sve dječje nosiljke (uključujući marame za nošenje) proizvedene u 2017. i kasnije te pruža 10-godišnje ograničeno jamstvo od dana prve kupnje za proizvodne nedostatke* u materijalima i izradi. Ergobaby će prema vlastitoj odluci pružiti zamjenski dio ili zamjenski proizvod za bilo koji proizvodni nedostatak na tim proizvodima.

Jamstvo ErgoPromise ne pokriva štete nastale normalnim habanjem*, slučajem (uključujući gubitak/krađu proizvoda), nepravilnim održavanjem ili čišćenjem, nepropisnom ili pogrešnom upotrebom te nemarom, kao ni prirodno izbljeđivanje boja i propadanje materijala uslijed dugotrajne upotrebe. Jamstvom su pokriveni samo izvorni artikli i elementi izrade koji nisu ni na koji način izmijenjeni ili preinačeni.

Primjenjivi proizvodi u okviru jamstva ispunjavaju uvjete ako se radi o izvornom vlasniku, ako je proizvod kupljen kod ovlaštenog prodavača Ergobaby proizvoda i ako se pošalje tvrtki Ergobaby zajedno s dokazom o kupnji radi procjene.

*Proizvodni nedostaci

Proizvodni nedostatak postoji ako proizvod odstupa od predviđenog dizajna. Jamstva tvrtke Ergobaby pokrivaju neispravne materijale (kopče, trake, tkanine itd.) ili izradu (šavovi, prošavi, konstrukcija itd.).

*Habanje

Svi proizvodi podliježu normalnom habanju, a to je šteta koja nastaje prirodnim putem uobičajenom upotrebom. Svi dijelovi i materijali propadaju s vremenom, korištenjem i izlaganjem prirodnim elementima, a s korištenjem i vremenom dolazi i do prirodnog propadanja i izbljeđivanja tkanina.

Ergobaby korisnička služba nažalost ne može provjeriti ili potvrditi originalnost proizvoda niti na bilo kakav drugi način pomoći u kupnji preko neovlaštenih prodavača na stranicama s krivotvorinama, internetskim aukcijama ili trgovačkim forumima. Podržavamo samo kupnje putem popisa naših ovlaštenih trgovaca. Ako se odlučite za kupnju kod neovlaštenih prodavača, kupujete na vlastitu odgovornost i ti proizvodi ne podliježu jamstvu ili podršci.

Gdje se proizvode autentične Ergobaby nosiljke?

Autentične Ergobaby nosiljke i drugi Ergobaby proizvodi izrađeni su precizno, kvalitetno i pažljivo u Kini, Vijetnamu i Indiji. Kako biste bili sigurni da kupujete autentičnu Ergobaby nosiljku koja je sigurna za vašu bebu, kupujte izravno na našoj web stranici ili kod jednog od naših ovlaštenih prodavača.

Koje su opasnosti ili rizici kupnje krivotvorenih proizvoda?

Kad su u pitanju nosiljke za bebe ili bilo koji drugi proizvod namjenjen djeci, krivotvorine bi mogle ozbiljno ugroziti vašu bebu ili njeno i vaše zdravlje lošim materijalima i izradom. Na stranicama koje prodaju krivotvorene proizvode, često se događaju krađe identiteta potrošača, a plaćena roba često ne bude isporučena. Krivotvoritelji mogu biti povezani s aktivnostima kartičnih prevara, bandama i terorizmom ili drugim zločinima. Kupnja krivotvorenih proizvoda može dovesti do poticanja kriminalnih aktivnosti.

Krivotvoritelji štete legitimnim vlasnicima tvrtki kao i cjelokupnom gospodarstvu jer ne plaćaju poreze niti daju adekvatne plaće i uvjete rada svojim zaposlenicima. Krivotvoritelji nisu odgovorni za ljudska prava i propise o zaštiti okoliša. Krivotvoritelji se ne pridržavaju zakona o dječjem radu, zakona protiv sweatshopa ili zakona o štetnim tvarima, čime mogu ugroziti radnike, okoliš i na koncu, korisnike proizvoda. Temeljna ljudska prava radnika zaposlenih kod krivotvoritelja, kao što su osnovne sigurnosne i zdravstvene mjere opreza, često su ugrožena ili potpuno zanemarena, te takvo radno okruženje nije ni za koga sigurno.

Zaštitite se od krivotvorina

Kupnja Ergobaby proizvoda online

  1. Ergobaby proizvode kupujte isključivo kod ovlaštenih trgovaca. Kako biste bili sigurni da kupujete samo originalne Ergobaby proizvode, imajte na umu da održavamo službenu distribucijsku mrežu ovlaštenih prodavača i ovlaštenih online trgovaca:
  • Ergobaby službena web stranica: www.ergobaby.hr
  • Ergobaby ovlašteni trgovci, popis je dostupan na linku
  1. Budite oprezni pri kupnji onoga što se reklamira kao Ergobaby proizvod, bilo novi ili rabljeni, na oglasnicima, eBayu i/ili drugim aukcijskim web stranicama. Ovlaštenim Ergobaby trgovcima nije dopušteno prodavati proizvode na eBayu i/ ili drugim oglasnicima, internetskim aukcijama/trgovačkim forumima, stoga su Ergobaby proizvodi na aukcijskim stranicama vrlo često krivotvoreni. Nažalost, Ergobaby korisnička služba ne može provjeriti, potvrditi ili pomoći pri kupnji na internetskoj stranici, aukciji ili forumima jer podržavamo kupnju samo putem popisa naših ovlaštenih prodavača. Ako se odlučite za kupnju na ovim stranicama, kupujete na vlastitu odgovornost i ti proizvodi ne podliježu jamstvu ili podršci. Nažalost, Ergobaby ne snosi odgovornost za takve kupnje; morat ćete izravno razriješiti takve kupnje s web mjestom na kojem ste kupili te proizvode.
  1. Budite oprezni s web stranicama koje reklamiraju Ergobaby proizvode (osim s popisa ovlaštenih prodavača). Imajte na umu da ove stranice mogu preuzeti slike proizvoda, pa čak i kopirati cijelu službenu Ergobaby stranicu, sve kako bi reklamirali svoju krivotvorenu robu.
  1. Budite oprezni s web stranicama koje se pojavljuju na Googleu ili drugim tražilicama pod pojmom ‘Ergobaby’, sličnim ključnim riječima ili pojmovima za pretraživanje, posebno s naglaskom na riječi ‘rasprodaja’, ‘popust’, ‘veleprodajna cijena’  itd. Samo službena Ergobaby web stranica (www.ergobaby.hr) i web stranice ovlaštenih prodavača su pouzdani online izvori za kupnju originalnih Ergobaby proizvoda. Tražilice (kao što je Google) ne provjeravaju unaprijed web stranice koje se pojavljuju u njihovim rezultatima pretraživanja.
  1. Naši proizvodi su vrhunske kvalitete i izrade. Mnogi distributeri krivotvorina nude ‘veleprodajne’ cijene ili popuste na ‘rasprodaju’ i ‘rješavanje zaliha’. Ako se ponuda čini predobra da bi bila istinita, razmislite još jednom – većinom se radi o krivotvorinama.
  1. Inzistirajte na sigurnim transakcijama. Radnje koje se bave krivotvorenim proizvodima vjerojatno će zanemariti potrebu za prijenosom i pohranjivanjem podataka o kupcima na siguran način ili mogu iskoristiti vašu kupnju za prikupljanje podataka o vašoj kreditnoj kartici u svrhu prijevare. Izbjegavajte kupnju ako vam sigurnost transakcije ne izgleda zajamčeno. Kada kupujete online, provjerite jesu li vaša plaćanja izvršena putem web stranica koje počinju s https:// (‘s’ označava sigurno) i potražite simbol lokota na vrhu/dnu vašeg preglednika. Svi ovlašteni Ergobaby trgovci, službena  Ergobaby web stranica i web stranice ovlaštenih trgovaca zahtijevaju SSL transakciju.
  1. Budite oprezni s web stranicama koje sadrže Ergobaby bilo gdje u nazivu domene (osim popisa ovlaštenih prodavača). Ako gledate Ergobaby proizvode online bilo gdje osim na službenim Ergobaby web stranicama ili ovlaštenih prodavača u Hrvatskoj ili globalno, a naziv domene uključuje “ERGO” ili bilo koju varijaciju/ponavljanje ove riječi, stranica bi mogla prodavati krivotvorine.

Što Ergobaby radi kako bi spriječio prodavanje krivotvorina?

Ergobaby svaki dan naporno radi na identificiranju i uklanjanju stranica koje prodaju krivotvorene proizvode. Do danas smo uklonili više od 2300 stranica. Koristimo uslugu koja nam pomaže pronaći stranice koje nisu legitimne, ali također se oslanjamo na vašu pomoć.

Nastavljamo istraživati i implementirati nova tehnološka dostignuća kako bismo spriječili pojavu krivotvorina. Ergobaby koristi posebne tehnike pakiranja i tiska radi čega je krivotvorine teže napraviti i lakše za uočiti.

Osim toga, uveli smo poslovne prakse koje su osmišljene za 1) zaštitu naših klijenata, 2) povećanje suradnje s agencijama za provođenje zakona kako bismo uspješno procesuirali krivotvoritelje i 3) promicanje proaktivnih javnih politika koje će pomoći u smanjenju krivotvorina.

Što možete učiniti da nam u tome pomognete?

Postavljajte pitanja i izrazite svoju zabrinutost u vezi s krivotvorinama Ergobaby proizvoda, loše pakiranim proizvodima ili bilo kojim drugim problemima u vezi s kupljenim proizvodom koji vam ne djeluju sigurno.

Ako naiđete na sumnjivu stranicu ili smatrate da ste bili žrtva krivotvorene stranice, prijavite nam to na [email protected]

Ponovno vas pozivamo da svoju Ergobaby nosiljku i dodatke kupujete samo preko naših ovlaštenih prodavača ili  izravno na Ergobaby web stranicama. Možemo jamčiti pažljivu i osobnu službu za korisnike, 14-dnevno probno razdoblje (za neoštećene povrate) i vrhunska jamstva, usluge i zaštitu.