Bila sam skeptična, ali u globalu sam zadovoljna nosiljkom

Objavljeno

Pročitajte još jednu recenziju članice grupe “Testeri nosiljki Hrvatska”

Za početak, moram priznat da sam bila malo skeptična prema Ergobaby nosiljkama. Djelovale su mi kruto i glomazno te neudobno.

Što se tiče udobnosti, nosiljka je vrlo udobna, posebice mi se sviđa potpora za donji dio leđa. Po meni vrlo veliki plus, dijete je u nosiljci bilo sretno i zadovoljno, inače ako nije zadovoljan prilično glasno protestira.

Što se tiče samoga korištenja nosiljke, tu nemam apsolutno nikakve zamjerke. Lako se i jednostavno namjesti, što je po meni najveća prednost, pogotovo za roditelje koji se prvi susreću s nosiljkom. Ono što meni nije odgovaralo je to što nikako nisam mogla dovoljno zategnut naramenice, a da dijete ostane u optimalnom položaju, probala sam i paralelno postavljene i u križ. Razlog tome pripisujem mojoj sitnojoj građi. 

U globalu sam zadovoljna nosiljkom, nosiljka je praktična i funkcionalna te bi je preporučila drugim roditeljima, pogotovo onima koji žele pokriti veći dio svog bw staža i ne padaju na dezene. Nakon isprobanog, iako zadovoljava većinu mojih kriterija za nosiljku, Ergobaby nije nosiljka za mene. 

Ono što bi istaknula za druge roditelje je to da se nosiljka može isprobati prije kupnje u dućanu, za razliku od većine drugih. Uz to, iako na nosiljci piše da može ići od rođenja po meni bi bilo bolje da se pocne koristiti tek kad beba bude malo veća (otprilike s dva-tri mjeseca).​